Интервю със Спас Мавров

– Има ли начин, г-н Мавров, да разберем поне отчасти голямата тайна, съдържаща се в науката алхимия?

– Разбирането на науката Алхимия не е лесно, но не е и невъзможно, защото тя, както и всяко друго човешко познание, е свързана с умствения потенциал на човека. Разбира се, за всяка личност трудността ще е различна, но с какво не е така? Всяко качествено и добро нещо се случва бавно и трудно. Това важи с пълна мяра и за Алхимичното знание на българските колобри. На мен ми трябваха години, за да прозра и осъзная в дълбочина тази уникална наука за връзките на Вселената с нейните варианти на реализация, какъвто е материалният свят, в който живеем. Тя е наука за специфични трансформации и трансмутации на атомите по химично и атомите по психично сродство, водещи до кардинални промени в материята и съзнанието. Именно те структурират и преструктурират материята.

– Алхимичните промени в нас само от нашето съзнание ли се ръководят или понякога протичат спонтанно?

– Алхимичните промени в нас се ръководят само от нас и могат да бъдат контролирани единствено от нас самите. Спонтанността на алхимичните процеси, като феномени, са плод на неконтролирани процеси, но това не е от най-добрите начини за развитието ни. Наличието на стотици феномени, от лечители до претендиращите да контактуват със самия Бог, доказват голямата отговорност и опасност от изкривявания на нашия духовен облик.

%d0%b0%d0%bb%d1%85%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0%d1%83%d0%ba%d0%b0– Може ли да се каже, че с промяната на условията за живеене започва някакъв подобен алхимичен процес на трансформиране?

– Категорично може да се каже, че в последната епоха, с появата и развитието на Християнската и Мохамеданската духовни култури, са променени и основните условия за живота на планетата. Тази бавна и в същото време много енергична промяна днес има удивителни темпове на създаване на условия за развитие и проверка на качеството на нашия живот. Дори само факта, че днес ускорението на планетния ритъм е достигнало 22 херца на денонощие, при 7 херца за предишното хилядолетие, доказва значението на този процес.

Ние не сме планета на свободния избор, както много се говори днес. Така е било до 1993 г., когато приключва епохата Риби, само в този 2000-годишен срок. Сега окачествяването на всяка душа не зависи от човека, а от Йерархията, чиито цели са да отсеят „плявата от зърното”, както се изразява Иисус Христос. И времето за това е фатално малко и критично.

– Как и най-вече с какво зареждаме нашите духовни батерии?

– Първо – трябва да преминем на чист режим на живот, дори в неговия буквален смисъл: без месо, вино, ракия, цигари и какъвто и да е вид опиати, стимуланти, с които днес са пълни храните ни. Второ – трябва да организираме живота си така, че смисълът на нашето съществуване да се преориентира към духовността, към отговорното и съзнателно общуване със света и особено с хората в него. И трето – да положим максимални усилия да развием ума и волята си, както и да подготвим чистотата на своя организъм за промяната. Хората не си дават сметка, че яденето на месо и системната употреба на алкохол са фатални за промяната, че с тях се самоубиват доброволно и съзнателно.

Ако спазим всичките ограничения, които са нужни на нашия организъм и психика, споменатите накратко по-горе „атоми по химично и психично сродство”, ще извършат своята роля и неусетно ще се озовем там, където сме планирали за себе си и децата си.

– За жалост, както напомняте в своята книга, най-лошата форма на незнанието е отричането, заклеймяването на непознатото.

– Никой с нищо не може да попречи на промяната да настъпи. Става въпрос за колосални, циклични процеси във Вселената, които дори не могат да се опишат и разберат от нас. Може ли някой да спре зимата само защото не си е осигурил отопление? Трябва да знаем също, че всяка конфронтация и химическо замърсяване водят до енергиен срив в клетъчната система на организма, което е фатално за промяната.

Фундаменталните промени ще определят годните да живеят или не в следващата Шеста коренна раса. А това означава, че огромна част от човечеството ще бъде принудено да напусне планетата. Този въпрос е принципен и се ръководи от много Висши и безкомпромисни Йерархии, които няма да допуснат в следващия цикъл, в други полета на Вселенския Живот да отидат деградирали същества.

Книги “Отношението – функция на еволюцията”, “Колобър.Тайните на Тангризма”, “Свръхсетивност”, “Дванайсетте тайнства на Христос”, “Балканите – жлезата на времето”, “Български вълшебни сакрални приказки” и др.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Leave a Reply